Thema-avonden

       THEMA-BIJEENKOMSTEN

Houd Inbrekers en Dieven buiten!

Witte voetjesproject, door Tom van Leeuwen

Woensdag 13 februari 2019: Aanvang 19.30u tot 21.30u

 

Op deze avond worden we bewust gemaakt van het risico op insluiping en krijgen we preventietips over wat U zelf kunt doen om het dieven en inbrekers moeilijk te maken. Het witte voetjesproject is een actie waarbij vrijwilligers uit het dorpsraadgebied Herpen, Neerloon, Overlangel en Keent en de wijkagent onaangekondigd langs woningen gaan en kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval laten ze een 'wit voetje' achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn".

Na de pauze wordt de blik gericht op het gebruik van Defibrillator (AED), waardoor we via een presentatie op TV inzicht krijgen in hoe te handelen bij een reanimatie thuis of in de omgeving. Tevens zal er een demonstratie worden verzorgd van het gebruik van de Defibrillator.

Leden gratis. Introducés, jong en oud, zijn zeker welkom en betalen € 3. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 8 januari.
Jaarvergadering zorgcoöperatie ‘Het Land van Herpen’.

 

 Jaarvergadering voor alle leden

 Zaterdag 23 februari 2019 13:00-15:00 In de Huiskamer, met een pauze.Graag aanmelden t/m 20 februari:

Via email aan: tonnyvanbeerendonk@icloud.com

Via intekenlijst in De Huiskamer

Telefonisch: 0644466449


Agenda;

  1. Opening
  2. Verslag vergadering 26 februari 2018
  3. Terugblik 2018
  4. Financieel verslag 2018, Begroting 2019, Kascommissie
  5. Hoe vieren we ons 5-jarig bestaan?

Pauze

  1. Verkiezing bestuursleden
  2. Plannen 2019
  3. Rondvraag 
  4. Sluiting

Familiefilm

Minoes voor leden met (klein)kinderen

Donderdag 3 januari aanvang 14.30 -16.30 In de Huiskamer, met een pauze.

 

Minoes is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, die al generaties lang de harten van jong en oud weet te veroveren met haar hartverwarmende en humoristische verhalen. Minoes is een poes, maar ze ziet er uit als een mens. Ze komt in contact met Tibbe. Als journalist is hij mislukt, maar de redactie geeft hem nog één kans. Doordat Minoes met poezen kan praten, kan ze veel nieuwtjes doorspelen aan Tibbe. Bijvoorbeeld over een plaatselijke weldoener, meneer Ellermeet, die in werkelijkheid een boosdoener is. De "kattenpersdienst" levert via Tibbe voorpaginanieuws op. Maar als hij de waarheid schrijft over Ellermeet raakt het hele dorp Killendoorn in paniek en krijgt Tibbe zijn ontslag. Dan zet juffrouw Minoes een slim plan in elkaar om te bewijzen dat Tibbe de waarheid schrijft. Het wordt allemaal heel spannend en uiteindelijk krijgt Tibbe gelijk. En natuurlijk heeft het verhaal ook nog een romantisch staartje.

Oma’s en Opa’s (!) met hun kleinkinderen zijn van harte welkom.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 27 december 2018.

 Entree: Gratis voor leden en kleinkinderen. Niet leden betalen € 3, voor kleinkinderen gratis.
 

Een Goed Begin in het Nieuwe Jaar!

Nieuwjaars koffie met oliebol!

Zaterdagochtend 5 januari 2019 tussen 10:30 en 12:30

  

Om het nieuwe jaar te vieren nodigen wij U uit voor een kopje koffie met een oliebol in de Huiskamer

Namens: Kernteam Ontmoeten

Gratis voor alle leden.

 

 

Lezing in de Huiskamer

Om het nieuwe jaar te vieren nodigen wij U uit voor een kopje koffie met een oliebol in de Huiskamer

Namens: Kernteam Ontmoeten

Gratis voor alle leden.

Lezing over onderzoeksjournalistiek: De Onderste Steen boven! Door Meike van Roosmalen

Woensdag 23 januari: aanvang 19.30 - einde 21.30.

 

Hoe was het met Herpen en de Q-koorts gegaan zonder de onderzoeksjournalisten van Zembla? En hoe belangrijk is onderzoeksjournalistiek eigenlijk in dit tijdperk van 'fake news' en sociale media?

Daarover komt Meike van Roosmalen uit Herpen praten op woensdag 23 januari. Meike, dochter van Peter en Henriet, is onderzoeksjournalist bij onder andere Argos (VPRO-Human, NPO Radio 1). Zij deed de afgelopen jaren onderzoek naar seksueel misbruik in de sportwereld en medische missers in ziekenhuizen. Daar maakte ze verschillende radiodocumentaires over.

Maar wat is onderzoeksjournalistiek eigenlijk? En waarom is die vorm van journalistiek zo belangrijk voor onze maatschappij, ook op lokaal niveau? Meike gaat dieper in op haar vak en staat ook stil bij de ethische dilemma's waar ze vaak mee te maken krijgt. Want, hoe bewijs je dat er sprake is van een schandaal? Wanneer kun je iemand beschuldigen van misbruik? En hoe ga je om met een ziekenhuis dat nabestaanden een zwijgcontract oplegt om te voorkomen dat er slecht nieuws naar buiten komt?

Als U wilt weten hoe moeilijk het is om ‘de onderste steen boven te halen’, maar hoe dat toch gedaan kan worden, kom dan op 23 januari naar de Huiskamer.

Leden gratis. Introducés, jong en oud, zijn zéker welkom en betalen € 3 euro. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 18 januari 2019.

 

 

 


  

Archief thema bijeenkomsten 2018

HET LAND VAN HERPEN

Copyright Het Land van Herpen