Thema-avonden

Georganiseerde criminaliteit in Brabant- door Nana Pouwels

19 september 2018 om 19.30 uur

 

Het onderwerp van de presentatie is spannend en actueel maar Nana houdt de toon luchtig!

Ze is als criminoloog al bijna 4 jaar werkzaam bij het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). Nana neemt ons mee in haar wereld; de wereld van de georganiseerde criminaliteit en zij zal een boekje opendoen over hoe de criminele onderwereld steeds meer verweven raakt met de bovenwereld. En het kan jullie niet ontgaan zijn: Brabant spant de kroon.

Maar: Hoe groot is het probleem nou eigenlijk? En: Wat vraagt dit van de overheid?

 

Hoewel onze maatschappij nooit helemaal vrij zal zijn van criminaliteit proberen we als overheid criminele acties wel zo veel mogelijk te verstoren. De grootste uitdaging is dat we willen voorkomen dat de overheid of maatschappij criminelen onbewust faciliteert in hun activiteiten.

 

Welke (criminele)wereld zit er nou achter de productie van een XTC pil? Hoe voorkomen we dat criminelen infiltreren in de lokale politiek? Welk risico lopen boeren die benaderd worden om hun schuur beschikbaar te stellen voor de productie van hennep? En om het nog wat dichter bij huis te brengen: Hoe hebben wij als hard werkende ondernemer/burger nou last van deze criminelen?

 

Kom op 19 september naar de Huiskamer en leg uw oor te luister en u wordt een beetje wijzer over de aanpak van georganiseerde criminaliteit in Brabant!

 

Leden gratis. Introducés, jong en oud, zijn zéker welkom en betalen € 3 euro. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 12 september.

 

 

Theatergroep Nocturne uit Nijmegen: Tragikomedie ‘Ik wil je niet kwijt”

29 september 2018 om 13.30 uur

 

De rode draad in dit verhaal is de liefdevolle verbintenis tussen twee oudere mensen, een band die sterker is dan de ellende die hen overkomt. Thea en Joop zijn 50 jaar getrouwd, wanneer Thea begint te dementeren. Terwijl Joop en zijn directe omgeving zich zorgen maken, blijft Thea nog strijdbaar ontkennen. Dit leidt tot hilarische confrontaties met een arts en een gemeenteambtenaar. Wanneer Thea wordt opgenomen, mist Joop haar vreselijk en overweegt hij haar terug te halen en zelf de zorg te regelen. De gemeenteambtenaar, inmiddels zzp’er, biedt zijn diensten aan. Deze mobiliseert mantelzorgers en deelt met hen zijn visionair en nieuw zorgconcept met vele win-win-situaties voor iedereen.

Na afloop van het toneelstuk praten we na in groepjes voor iedereen die dat wil. De acteurs sluiten bij de groepjes aan. (zie ook de poster van theatergroep Nocturne in de bijlage)

De zorgcoöperatie organiseert deze middag in samenwerking met Vrouwen van Nu en de Katholieke Bond voor Ouderen.

 

U kunt zich opgeven vóór 20 september.

Let op!! U geeft zich één keer op: ofwel bij de Zorgcoöperatie, bij de KBO of bij Vrouwen van Nu. Bij de Zorgcoöperatie een e-mail naar Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090.

Entree: € 3 voor iedereen, dus ook voor de leden. Dit is inclusief een kop koffie/thee en een consumptie. Introducés zijn welkom!

 

 

Week tegen Eenzaamheid – Samen tegen Eenzaamheid

6 oktober 2018 om 12.00 uur

 

In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De landelijke Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober.

Eenzaamheid is, je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. In veel gevallen verdwijnt dat eenzame gevoel vanzelf als je weer beter in je vel zit. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig voelen. Dan kan een negatieve spiraal ontstaan . Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Eenzaamheid heeft gevolgen voor gezondheid, welbevinden en meedoen in de samenleving. Dat maakt eenzaamheid een urgent probleem. Voor mensen die dit gevoel herkennen en graag samen aan tafel gaan organiseren we deze lunch.

 

Kosten € 3 voor iedereen dus ook voor de leden. Introducés zijn welkom maar onze leden gaan voor en vol is vol. Maximaal 50 personen.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 30 september.

 

Still Alice

17 oktober 2018 om 19.30 uur

 

Als vervolg op het toneel: ‘ik wil je niet kwijt’ nodigen we u uit in de Huiskamer voor de film Still Alice. Deze film gaat over Alice een vrouw die haar leven goed voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice Alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert.

De film wordt ingeleid door een medewerker van Ons Welzijn. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

 

Leden gratis. Introducés, jong en oud, zijn zeker welkom en betalen € 3. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 10 oktober.

 

 

“Het Land van Herpen in de jaren zestig” door Walter van Brakel.

24 november 2018 om 19.30 uur

 

Single 8 en super 8 smalfilmpjes van 3 minuten bevatten de eerste amateur filmbeelden van Herpen en omstreken. Walter heeft enkele thema’s bij elkaar gebracht en zal er twee aan ons tonen.

Op dit moment is nog niet bekend welke thema’s het gaan worden. Deze avond wordt een feest der herkenning, vooral voor oudere inwoners. Het is een inkijkje in een wereld die jongere inwoners van ons dorpsraadgebied alleen maar van-horen-zeggen kennen. Tijdens de film mag er veel gesproken en geroepen worden!

 

Leden gratis. Introducés, jong en oud, zijn zeker welkom en betalen 3 euro. Koffie en thee staat voor iedereen klaar.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 17 november.

 

THEMA-BIJEENKOMSTEN

HET LAND VAN HERPEN

Copyright Het Land van Herpen