Thema-avonden

       THEMA-BIJEENKOMSTEN


Verkeersregels oh jee?


Opfriscursus verkeeerregels door Willy van Summeren

Dinsdag 23 april 2019: Aanvang 19.30u tot 21.30u met een pauze


Voor de meesten van ons is het al heel wat jaren geleden dat men een rijbewijs heeft behaald. Het praktisch rijexamen en natuurlijk ook het theoretisch examen.

In de loop der jaren is er echter veel veranderd en via de media zijn de meeste veranderingen in grote lijnen wel bij ons binnengekomen.  Toch is er in de loop der jaren wel wat kennis verloren gegaan, of zijn nieuwe regels niet altijd duidelijk.

In deze opfriscursus wil ik u de kans geven om op een interactieve manier uw kennis een beetje bij te spijkeren. Allereerst doen we een testje met 25 vragen over gedrag op kruisingen. Denk hierbij aan de regels bij voorrang verlenen en voor laten gaan. Dit zijn de meest voorkomende regels in het verkeer en u komt deze dan ook dagelijks meerdere malen tegen.De rest van de onderwerpen die we gaan behandelen, kunt u zelf bepalen. Aan de hand van uw vragen, kunnen we met ons theoriesysteem deze onderwerpen bespreken. Als u uw smart phone meebrengt kunt u inloggen op het theoriesysteem en actief meedoen in de testjes. Uw telefoon fungeert dan als antwoord kastje. Een smart phone of tablet met wifi is hier voor geschikt. Er zijn geen telefoonkosten voor u. Alles gaat via wifi. Ik hoop op veel vragen en veel discussie, zodat we lekker actief onze kennis wat bij kunnen spijkeren.

Entree:   Gratis voor leden en kleinkinderen. Niet leden betalen € 3, voor kleinkinderen gratis.

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of een telefoontje naar haar 06-57537090. Opgeven voor 17 april.Een beetje een onsmakelijk verhaal

Darmkanker en het bevolkingsonderzoek. Door: Kim Gijsbers

Dinsdag 8 mei  2019: Aanvang 19.30u tot 21.30u met een pauze

 

Sinds 2014 bestaat in Nederland het bevolkingsonderzoek voor het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Iedereen tussen 55 en 75 jaar oud wordt iedere twee jaar gevraagd ontlasting op sturen. Maar hoe werkt dat nu precies? Kim Gijsbers, dochter van Henk en Jeanette en woonachtig in Herpen, is arts op de afdeling Maag-, darm- en leverziekten en zal deze antwoorden komen toelichten.

Daarnaast zal zij meer uitleg geven over darmkanker, hoe ontstaat het, waar kan je het aan herkennen, wanneer heb je een verhoogd risico en wat is de behandeling. In de spreekkamer gaat het dan ook vaak over ontlasting, waarbij ze regelmatig hoort; “Dokter, het is wel een beetje een onsmakelijk verhaal”. Ook doet Kim onderzoek naar het beginstadium van darmkanker, en met name de behandeling daarvan. U krijgt een inkijkje in de werkweek van dokter Kim en wat hier allemaal bij komt kijken.

 

Opgeven bij Tonny van Beerendonk thema@zorgcooperatieherpen.nl of bel naar 06-57537090.

Opgeven voor  3 mei 2019.

Entree:   Gratis voor leden en kleinkinderen. Niet leden betalen € 3, voor kleinkinderen gratis


 


  

Archief thema bijeenkomsten 2018

Archief thema bijeenkomsten 2019

HET LAND VAN HERPEN