Wat doen we?

WAT DOEN WE?

Fijn wonen in het Land van Herpen.


Herpen als kern, en vier charmante dorpjes eromheen.
Samen zijn we één gemeenschap. Als coöperatie maken we ons sterk voor de verbinding tussen mensen. In het ontmoeten leren we elkaar beter kennen en naar elkaar omzien.


Het kloppende hart van onze gemeenschap is een mooi en functioneel dorpshuis, het Slotje, waar diverse bruisende verenigingen zorgen voor vitaliteit, cultuur en ontmoetingen, waar je elkaar als dorpsgenoten leert kennen en vriendschappen ontstaan.


De huiskamer in het Slotje is een huiskamer van alle inwoners, waar je binnenloopt voor een kop koffie, een praatje, gezelligheid en waar je kunt aanschuiven voor een lunch of diner en geniet van verschillende culturele en educatieve activiteiten.
Kom ook! Drink een kop koffie, eet mee, doe mee, sluit je aan en loop zéker een keer binnen. Je bent van harte welkom.

Juist ontmoetingen zorgen dat je fijn woont in een omgeving waar men elkaar kent en naar elkaar omziet.


Voel je dat ook?
Vind je het belangrijk om in een vitaal dorp, met goede voorzieningen te blijven wonen?
Wil je graag dat er activiteiten zijn die aansluiten bij wat je leuk en belangrijk vindt
en waar je over jouw ideeën kunt sparren om nog fijner te wonen, voor jezelf, je gezin, je dorpsgenoten?


Sluit je dan aan bij de Coöperatie Land van Herpen.


Ontmoeten

Ontmoeten in de Huiskamer is

één van de peilers van de zorgcoöperatie. Men ontmoet anderen, het is makkelijk een vraag te stellen of een nieuwe activiteit op te zetten.

Regelmatig zijn er knutselmiddagen. Vraag erna in de huiskamer en geef je op!

Ik wil meer weten

Eenvoudige klusjes, waarvoor u gewoonlijk geen vakman zou bellen, kunnen worden uitgevoerd door een van onze enthousiaste klussers.

Klusjes in huis

Klusjes in de tuin


Als bukken niet meer zo makkelijk gaat of als u door omstandigheden zelf niet in de tuin aan de slag kunt, zijn er tuiniers, die tegen een kleine vergoeding, u best een handje willen helpen.

Thema avonden

Regelmatig verzorgen wij in de huiskamer een thema avond. 

Dat kan van alles zijn, een film, voorlichting of leuke verhalen. Alle ideeën

zijn welkom. 

Voor leden gratis toegang, introducees betalen 3 euro

Wat en wanneer?

klik hier

Bezoek

Als het niet mogelijk is om zelf naar de Huiskamer te komen, zijn er mensen die het gezellig vinden om eens bij u thuis langs te komen.

Diner avonden


‘Samen tafelen in de Huiskamer’ is de nieuwe naam van onze maandelijkse maaltijd. In het voorjaar van 2019 zijn we gestart met een pilot om een keer per maand samen te eten.

klik hier

Vervoer

Er zijn mensen die u met plezier naar uw afspraak brengen en weer ophalen.

Er is ook informatie over verschillende mogelijkheden van vervoer in onze regio.

Informatie

Het is niet altijd even eenvoudig om de weg te vinden in zorg- en welzijnland. De zorgcoöperatie helpt u graag op weg. En daarnaast organiseren we thema-bijeenkomsten over allerlei interessante onderwerpen.

WAAR ZIJN WE GOED IN?


De zorgcoöperatie 'Het Land van Herpen' maakt gebruik van de kwaliteiten van de eigen mensen. Dit maakt mensen sterker en meer betrokken bij de eigen omgeving.


Als zorgcoöperatie  geloven we sterk in de kwaliteiten van mensen. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Vaak weet je het niet eens van jezelf. Maar wat voor u heel gewoon is, kan voor een ander  een bijzonder waardevolle aanvulling zijn. Ook mensen die al voor veel zaken afhankelijk zijn van anderen, door ouderdom of ziekte, zijn  vaak nog in staat een waardevolle bijdrage te leveren voor iemand anders. Al is het maar door het bieden van een luisterend oor. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn. De kwaliteit van het leven zit immers vaak in de kleine dingen.

Nieuwe projecten


Regelmatig worden er door de leden nieuwe projecten geopperd. Deze projecten worden zo veel mogelijk door henzelf uitgevoerd, zowel de PR als de uitvoering als de financiën (na afstemming met het bestuur). Ook hier weer volgens ons motto: door u, voor u.

Zorg of welzijn?


We krijgen vaak de vraag of we nu met zorg of welzijn bezig zijn. Met beide, maar de nadruk ligt meer op welzijn, omdat voor zorg eerder professionals nodig zijn. Door een goede samenwerking hopen we een goede aanvulling op de professionals te kunnen zijn.