Wat doen we?

WAT DOEN WE?

Ontmoeten

Ontmoeten in de Huiskamer is

één van de peilers van de zorgcoöperatie. Men ontmoet anderen, het is makkelijk een vraag te stellen of een nieuwe activiteit op te zetten.

Regelmatig zijn er knutselmiddagen. Vraag erna in de huiskamer en geef je op!

Ik wil meer weten

Eenvoudige klusjes, waarvoor u gewoonlijk geen vakman zou bellen, kunnen worden uitgevoerd door een van onze enthousiaste klussers.

Klusjes in huis

Thema avonden

Regelmatig verzorgen wij in de huiskamer een thema avond. 

Dat kan van alles zijn, een film, voorlichting of leuke verhalen. Alle ideeën

zijn welkom. 

Voor leden gratis toegang, introducees betalen 3 euro

Wat en wanneer?

klik hier

Bezoek

Als het niet mogelijk is om zelf naar de Huiskamer te komen, zijn er mensen die het gezellig vinden om eens bij u thuis langs te komen.

Vervoer

Er zijn mensen die u met plezier naar uw afspraak brengen en weer ophalen.

Er is ook informatie over verschillende mogelijkheden van vervoer in onze regio.

Informatie

Het is niet altijd even eenvoudig om de weg te vinden in zorg- en welzijnland. De zorgcoöperatie helpt u graag op weg. En daarnaast organiseren we thema-bijeenkomsten over allerlei interessante onderwerpen.

Klusjes in de tuin


Als bukken niet meer zo makkelijk gaat of als u door omstandigheden zelf niet in de tuin aan de slag kunt, zijn er tuiniers, die tegen een kleine vergoeding, u best een handje willen helpen.

Diner avonden


‘Samen tafelen in de Huiskamer’ is de nieuwe naam van onze maandelijkse maaltijd. In het voorjaar van 2019 zijn we gestart met een pilot om een keer per maand samen te eten.

klik hier

WAAR ZIJN WE GOED IN?


De zorgcoöperatie 'Het Land van Herpen' maakt gebruik van de kwaliteiten van de eigen mensen. Dit maakt mensen sterker en meer betrokken bij de eigen omgeving.


Als zorgcoöperatie  geloven we sterk in de kwaliteiten van mensen. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Vaak weet je het niet eens van jezelf. Maar wat voor u heel gewoon is, kan voor een ander  een bijzonder waardevolle aanvulling zijn. Ook mensen die al voor veel zaken afhankelijk zijn van anderen, door ouderdom of ziekte, zijn  vaak nog in staat een waardevolle bijdrage te leveren voor iemand anders. Al is het maar door het bieden van een luisterend oor. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn. De kwaliteit van het leven zit immers vaak in de kleine dingen.

Nieuwe projecten


Regelmatig worden er door de leden nieuwe projecten geopperd. Deze projecten worden zo veel mogelijk door henzelf uitgevoerd, zowel de PR als de uitvoering als de financiën (na afstemming met het bestuur). Ook hier weer volgens ons motto: door u, voor u.

Zorg of welzijn?


We krijgen vaak de vraag of we nu met zorg of welzijn bezig zijn. Met beide, maar de nadruk ligt meer op welzijn, omdat voor zorg eerder professionals nodig zijn. Door een goede samenwerking hopen we een goede aanvulling op de professionals te kunnen zijn.